A Google találatok javítása – hogyan érhetjük el?

A Google találatok javítása – hogyan érhetjük el?

Manapság a legtöbben keresőmotorok segítségével keresnek információkat és találnak rá különböző weboldalakra. Közülük is kiemelkedik a Google, mely a világ legnépszerűbb keresője. Ha egy cégnek vagy weboldalnak jó helyezést szeretne elérni a Google találati listájában, akkor érdemes foglalkoznia az oldal keresőoptimalizálásával.

A keresőoptimalizálás egy folyamat, melynek célja, hogy az oldalt felkészítsük a keresőmotorok számára és így jobb találati helyezést érjünk el. Ennek érdekében több mindent is meg kell tennünk. Először is, fel kell mérni, hogy milyen kulcsszavakat használnak a látogatók az oldalunk megtalálásához. Ezeket célszerű az oldalon belül is használni, például címekben, alcímekben, szövegben.

Másodszor, az oldal struktúráját és tartalmát úgy kell kialakítani, hogy az jól áttekinthető legyen nemcsak az emberek, de a keresőmotorok számára is. A robotok ugyanis elsősorban a linkeket követik, ezért fontos a jól felépített navigáció és a megfelelően optimalizált URL-ek.

Harmadszor, érdemes minőségi és eredeti tartalmat közzétenni az oldalon rendszeresen. A keresőmotorok kedvelik az aktív, friss és hasznos tartalmakat. Negyedszer, lényeges a weboldal más oldalakról történő minél több, releváns linkelése. Ez a keresőmotorok számára is jelzi az oldal fontosságát és megbízhatóságát.

Ötödször, a kódolást is optimalizálni szükséges. A robotok elsősorban a hivatkozásokat, címeket és kulcsszavakat vizsgálják, ezért ezeknek megfelelő súlyt és helyet kell kapniuk a weboldalon. Az egyszerű, tiszta, keresőbarát kód is sokat segít abban, hogy a Google jobban megértse az oldal tartalmát és magasabb pozíciót adjon neki.

Szolgáltatásaink
Kérdése van?
összes bejegyzés megtekintése